5 fouten die jouw website de das om doen

Beste website: vermijd deze 5 fouten

In een paar minuten weet je hoe je een goede website bekomt. Na het lezen van deze blogpost trap je niet in de vaak voorkomende valkuilen voor websites. 

Website maken: tips

Vermijd deze fouten en krijg de beste website!

1. Verkeerde naam voor website kiezen

2. Te laat website domeinnaam registreren

3. Zelf website maken?

4. Inhoud website en SEO vergeten

5. Website verwaarlozen

1. Verkeerde naam voor website kiezen

Het gaat vaak al fout in het begin. Een ingewikkelde, verwarrende naam voor een website kiezen is één van de meest voorkomende fouten. Wij verklappen jou graag hoe je wel een goede websitenaam kiest:

  • Houd de naam van jouw website zo kort mogelijk.
  • Gemakkelijk te onthouden moet hij zeker zijn.
  • Een goede naam zegt expliciet waarover jouw website gaat.
  • Vermijd verwarring over de schrijfwijze: ban cijfers en ongebruikelijke schrijfwijzen.
  • Zorg ervoor dat jouw domeinnaam uniek is. Je wil toch niet dat klanten per ongeluk naar de concurrentie surfen?

Zoek je niet te pletter naar een super-hippe maar onduidelijke of verwarrende domeinnaam (www.2cool4school.com kan bijvoorbeeld verwarring zaaien: schrijf je het met letters of met cijfers?). Schrijven zoals Jan met de pet of Juliette met de tablet please!

Heb je al een bepaalde naambekendheid? Gebruik dan zeker ook jouw bedrijfsnaam in de domeinnaam.

Uit de naam van jouw website moet vooral  duidelijk blijken waarover het gaat, wat jouw product is. Een goed zoekwoord in jouw domeinnaam helpt om hoog te scoren. Hou het echter kort of in elk geval gemakkelijk te onthouden. Kan je hierbij wat hulp gebruiken? Coco helpt jou graag bij het zoeken naar de beste naam voor jouw website!

2.  Te laat website domeinnaam registreren

Stel: je hebt een prima naam voor jouw website, zoals de naam van jouw zaak of product. Maar heb je al gecheckt of ‘jouw’ domeinnaam nog vrij is? Oeps… De beschikbaarheid van zo’ internetadres controleren kan je doen bij ‘registrars’ zoals Versio bijvoorbeeld.

Zodra je een passende, pakkende en beschikbare naam voor jouw website hebt, moet je die domeinnaam onmiddellijk kopen en registreren. Geen tijd te verliezen dus, maar kies wel de juiste naam voor jouw website (dankzij onze tips hierboven ben je alvast op goede weg!).

Meer weten over het eenvoudig en goedkoop kopen van domeinnamen en webhosting? Of wat te doen wanneer ‘jouw’ website al bezet blijkt? Er zit een nieuwe blogpost hierover in de pipeline!

3. Zelf website maken?

Klinkt het herkenbaar? Je hebt een uitstekend idee of een reeds bestaande zaak en wil ook online aanwezig zijn met een goed scorende website. Als ondernemende geest zal je dit klusje wel snel even zelf klaren, denk je. Iedereen lijkt tegenwoordig zelf websites te maken, toch?

Het is inderdaad zo dat een eenvoudige website zelf maken zeker mogelijk is. Met mooie resultaten zelfs! Voorwaarden zijn wel dat je wat aanleg hebt, en voldoende tijd en geduld om ‘het systeem’ te doorgronden. Een techneut in jouw familie of kennissenkring die -in ruil voor een drankje en hapje (of wederdienst)- wil bijspringen is ook een must. ‘Open-source’ ofwel gratis platformen zoals WordPress leveren prima websites.

Voor een professionele website heb je toch wel een even professionele website-ontwikkelaar en copywriter nodig. (Benieuwd met wie Coco samenwerkt voor zo’n toppertjes?) Jouw website is jouw uithangbord, jouw referentie,… en die moet vlot ogen en werken. Niet iedereen is een geboren schrijver, of heeft er de tijd voor. Voor Search Engine Optimization (SEO) of zoekmachineoptimalisatie is bovendien vakkennis vereist. Veel potentiële klanten haken af door een oubollige of nietszeggende website. Of een website vol taalfouten… Investeren in een foutloze en boeiende website is daarentegen een -relatief beperkte- investering die oplevert. Dat hoeft geen stukken van mensen te kosten. Vraag Coco gerust naar een vrijblijvende offerte.

Contact Coco Copywriting: e-mail, telefoon, contactformulier

Contacteer Coco Copywriting

4. Inhoud website en SEO vergeten

Maak deze fout niet: geef de inhoud van jouw website minstens evenveel aandacht als de technische kant van de zaak. Enkel een mooie verpakking is en blijft immers een lege doos.

Zo doe je het wel: potentiële klanten zijn op zoek naar content waaruit jouw deskundigheid blijkt. Jouw verkoopargumenten moeten op een aantrekkelijke manier verwoord zijn op jouw website. Een goede copywriter zorgt voor boeiende, correcte inhoud, die de bezoeker doet doorklikken en hoog scoort in de zoekmachines. Coco Copywriting is gespecialiseerd in inhoudelijke SEO of zoekmachineoptimalisatie!

5. Website verwaarlozen

Website is af! Klaar is Kees! Of toch niet?

Even de ‘party pooper’ of pretbederver spelen… Denk niet dat de klus geklaard is eens je een goede website hebt. Deze vergissing zorgt voor afnemend rendement van jouw website. Je mag jezelf best een schouderklopje geven nu je al zo ver staat. En we begrijpen best dat je zelf geen tijd hebt om jouw website boeiend te houden. Ieder zijn job, niet?

Maar een website moet ‘LEVEN’: regelmatig nieuwe inhoud is bijna even belangrijk als de oorspronkelijke inhoud en het design. Niet alleen om bezoekers en jouw ‘community’ te blijven boeien en up-to-date te zijn (ook qua vakkennis). Ook voor de zoekmachines zoals Google en consoorten is vernieuwing van inhoud essentieel. Zonder nieuwe content zakt jouw website langzaam maar zeker weg in de zoekresultaten…

Vergeet dus niet om ‘plaats’ te voorzien voor nieuwe inhoud op jouw website (denk aan een blog, een onderdeel ‘nieuws’,…) en regelmatig vers leesvoer te plaatsen. Leverancier van lekker leesvoer nodig? Iemand die jouw website inhoudelijk (nieuw) leven in blaast of jouw blog interessant houdt? Coco Copywriting weet van aanpakken!

LEES OOK:JOUW WEBSITE BOVENAAN IN GOOGLE! 4 EENVOUDIGE SEO-TIPS

NIETS MISSEN? Vind Coco leuk op FACEBOOK of klik op IK WIL COCO-NIEUWS

Coco Copywriting op FacebookVIND JE ONZE FACEBOOK-PAGINA LEUK?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *