Jouw website bovenaan in Google! Vier eenvoudige SEO-tips

Dankzij deze tips scoort jouw website of webshop hoog in de zoekmachines! SEO eenvoudig uitgelegd… Become Master of the Search Engines en maak een succes van jouw onderneming:

1. Hoog scoren in zoekmachines

Website bovenaan in zoekmachines dankzij SEO

Jouw website bovenaan in Google!

Zoekmachines worden steeds slimmer en doorzien knip- en plakwerk. Bestaande artikelen op internet kopiëren doe je dus beter niet voor Search Engine Optimization. Je bereikt wél nieuwe klanten door regelmatig professionele informatie op jouw website te plaatsen. Content is king on page. Zoekrobotten zijn –net als iedereen, toch?- op zoek naar originele inhoud:

  • Geef blijk van objectieve vakkennis
  • Gebruik ook afbeeldingen en video’s (tip: vergeet de alt-tekst niet)
  • Doe opzoekwerk
  • Verwerk jouw eigen (professionele) ervaringen
  • Vraag tips: waar zijn vrienden, collega’s,… naar op zoek?

Geen tijd of aanleg om (regelmatig) goede inhoud uit jouw hoed te toveren? Een taaltovenaar of goede copywriter zal je met plezier helpen (vraag vrijblijvend info of volg deze blog).

2. De waarheid over zoekwoorden

SEO en de juiste zoektermen

Hoe werkt een zoekmachine nu echt?

Gebruik het belangrijkste zoekwoord een paar keer in jouw tekst, zeker in de titels en aanhef. Denk ook aan synoniemen. Belangrijke tip: de gratis keyword planner van Google Adwords.

Maar prop de tekst niet zomaar vol met zoekwoorden! Je wordt er zelfs voor afgestraft door de zoekmachines (én bezoekers). De tekst moet vooral vlot leesbaar blijven en niet geforceerd overkomen.

3. We l♥ve links

Zoekmachines zijn dol op links omdat hieruit jouw ‘autoriteit’ blijkt: meerdere objectieve websites die naar die van jou linken. Ook jouw uitgaande links én interne linkstructuur (tussen jouw eigen webpagina’s) zijn belangrijk voor off page-optimalisatie.

Zwaai jouw websiteontwikkelaar verder om de oren met technische termen als indexeerbare webpagina’s, keywords in meta’s (zoekwoorden in pagina-omschrijving) en een sitemap. Met wat hulp en tips (zie een volgende blogpost!) kan je natuurlijk ook zelf een website maken. Tip: Check Google Webmasters voor alle kneepjes van het vak.

4. Tot slot: you rock!

Misschien geen officiële ‘ranking factor’… Maar alles, en dus ook SEO, begint met een goed, uniek product of dienst en dat heb je (bijna)! Hulp nodig met het verwoorden van jouw unieke verkoopsargumenten? Coco helpt graag. Binnenkort meer over het starten van een eigen zaak…

Heb jij nog tips? Wat zijn jouw ervaringen? Denk je aan een eigen zaak? Laat het mij weten en reageer hieronder!

Niets missen van deze blog over websites, ondernemen en meer? Vind onze Facebookpagina leuk!

Coco Copywriting op Facebook

Vind COCO leuk op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *